Лечение рака простаты
UA

Роберт де Ніро, Бен Стіллер у відео «Відомі актори, що перемогли рак простати» від Stakhovsky MD

28.01.2020

Відомі актори – Роберт де Ніро та Бен Стіллер – не лише разом зіграли у популярній американській комедії «Знайомство з Факерами» (англ. Meet the Fockers; США, 2004), але й обидва почули діагноз «рак передміхурової залози», обидва пройшли оперативне лікування та, як вони самі запевняють, здолали це захворювання.

У 2003 році у 60-річного актора Роберта де Ніро виявили рак простати на ранній стадії (на щастя). Роберт ретельно стежив за своїм здоров'ям і регулярно проходив обстеження. Окрім ранньої діагностики пухлини позитивному результату лікування сприяла чудова фізична форма актора.

Лікування включало терапію та радикальну простатектомію – операцію з видалення передміхурової залози. Все пройшло успішно. Відновлення проходило також вкрай швидко, і незабаром лікарі заявили, що знаменитий актор абсолютно здоровий.

Практично відразу після завершення лікування він повернувся до зйомок у фільмі «Гра в хованки», де у нього була головна роль.

З тих пір пройшло більше 16 років, за які актор зіграв ще понад 40 ролей. Він не приховувати свою хворобу: його історія - це прекрасний приклад того, що рак простати піддається лікуванню. Головне - вчасно його виявити.

Історія Бен Стіллера трохи схожа, хоча актору діагностували рак раніше, коли йому було 48 років – в 2014 р. До цього Бен постійно перевірявся і був здоровий, та в його родичів такого захворювання не було. А потім в його крові виявили підвищений рівень ПСА.

«Коли у тебе раптово виявляється така хвороба, починаєш на світ дивитися по-іншому», - так Бен зазначав в інтерв'ю. – «Я - реально щасливчик: головним цвяхом мого лікування була операція. І вона пройшла супер-успішно. Складати тести і ходити до лікаря на прийом - неймовірно важлива річ. Це особисте рішення для кожного чоловіка».

Більше про історії боротьби цих чоловіків з раком простати Ви можете знайти в інтернеті, є багато цікавих статей.

У будь-якому разі, такі реальні випадки з життя мають надихати чоловіків звертатися до уролога вчасно.

 

Все, що варто знати про рак простати, на сайті prostata.kiev.ua

 

P.S. У відео використанні фрагменти з фільму «Знайомство з Факерами – 2».