Лечение рака простаты
UA

МОВЕМБЕР 2020 розпочався (ефір на TV)

01.11.2020

MOVEMBER 2020 і #StakhovskyMD знов на TV – онлайн в ефірі телеканалу Україна24 - 1 листопада мова йде про #Movember , вуса та найпоширеніше чоловіче онкозахворювання - рак простати. 

Весь випуск на https://youtu.be/GeTyjdQA4vg

Мовембер 2018 у сюжеті на "1+1" - дивитися!

Щороку в Україні діагностується понад 7 000 нових випадків раку простати, понад 3000 чоловіків помирає.

Рак простати найчастіше діагностують у чоловіків віком від 62 до 70 років.

Цей вид раку успішно лікується?

Так, якщо виявити захворювання вчасно. Секрет успішного лікування – це виявити рак на найбільш ранніх стадіях.

Для цього, зокрема, необхідно щорічно здавати тест на ПСА (простат-специфічний антиген) чоловікам старше 50 років та вчасно звертатися до уролога.

З чого почався Мовембер?

Movember був розпочатий в Австралії в 2003 році, коли група хлопців вирішила відростити собі вуса та перетворити це на акцію. У перший рік 480 учасників допомогли зібрати майже 50 000 доларів для Фонду раку передміхурової залози Австралії (PCFA).

Згодом Мовембер перебрався через океан і зараз є глобальною подією, збираючи великі гроші на здоров’я чоловіків, починаючи від раку яєчок і закінчуючи психічним здоров’ям.

Як Мовембер потрапив в Україну

Для українських лікарів, які найбільше підтримують проект, це вже 10-й «Вусопад», який вперше «привіз» в Україну онкоуролог Стаховський Олександр.

На сьогодні акцію активно поширюють лікарі з різних областей України.

Більше цікавого Ви можете знайти в соцмережах за хештегом #movember #мовембер #вусопад #вусатийлистопад та просто #prostatecancer

Також на Youtube-каналі StakhovskyMD є цікаві відео з діагностики та лікування раку простати, а також сюжети в новинах українських телеканалів.

#мовембер #вусопад