Лікування раку простати
RU

Що нового в гормональній терапії раку простати? Вебінар від OncoHub

17.02.2022

17 лютого 2022 відбувся вебінар «80-річчя гормональної терапії раку простати. Що нового?» від ГО «УКРАЇНСЬКА СПІЛКА КЛІНІЧНОЇ ОНКОЛОГІЇ» та проекту ОнкоХаб.

 

 

 

Вебінар проводився з метою підвищення рівня професіоналізму практикуючих спеціалістів в галузі лікування раку передміхурової залози. Під час вебінару ми розглядали нові можливості в лікуванні раку передміхурової залози, розбирали з колегами цікаві клінічні кейси.

 

 

Хірургічна кастрація жива в Україні в 2022 році. Коли ми сьогодні лікуємо пацієнта з раком простати, ось якщо ви подивитесь на виписку на слайді, навіть у провідних установах проводять хірургічну кастрацію - чим цей випадок був цікавий, я консультував пацієнта, що хотів отримати другу думку, повторно вже після його лікування. До операції, чоловік 72 років, ПСА 12 нг/мл, Глісон 3+4, йому було проведено радикальну простатектомію, лапароскопічним методом. Коли прийшла гістологія, то стадія була підвищена до T3b, один позитивний лімфатичний вузол.

 

Через 2 тижні після операції була проведена додаткова операція – двобічна орхфунікулектомія. Коментувати виписку я не буду, скоріш за все в тій інституції, де виконували операції, немає безкоштовних гормонів, і тому була запропонована хірургічна кастрація, яка була вигідніша для пацієнта. Думаю, що більшість з моїх колег сьогодні пацієнтів з високим ризиком направляють до променевих терапевтів, тому що такі пацієнти матимуть бенефіт від додавання променевої терапії.      

   

 

Сьогодні в нас майбутні зміни стосуються різних сфер (переглянути відео). Ми чекаємо результати імунотерапевничних клінічних досліджень по раку простати. І для нас комбінація імунотерапії з новими інгібіторами андрогенних рецепторів точно буде ефективною і покаже результати вже найближчим часом.  Також майбутні зміни в радіофармацевтичних агентах, і наші променеві спеціалісти працюють над тим, щоб такі методи лікування були безпечні для українців. 

 

Відео з вебінару >>

 

Спікери: Стаховський Олександр Едуардович, Сакало Анатолій Валерійович, Головко Сергій Вікторович, Приндюк Сергій Іванович, Балабаник Василь Романович, Кононенко Олексій Анатолійович.

 

 

д.мед.н., лікар-онкоуролог

Олександр Стаховський

 

Підписуйтесь на сторінку у Фейсбук та Інстаграм.