Лечение рака простаты
UA

Хірурги-онкологи з Києва дають майстер-клас в Кропивницьому

02.08.2021

Як зазначили в публікації на офіційній фейсбук-сторінці Національного інституту раку, хірурги-онкологи інституту діляться своїм навичками та знаннями з колегами з м.Кропивницький та м.Суми.

Українські онкологи тільки розпочинають свій шлях у цьому напрямку, метод набирає популярності у регіонах, і наші фахівці активно цьому сприяють.

2 серпня експерти Інституту - онкохірург Безносенко Андрій, що проходив навчання та практику у Страсбурзі, (Франція), Амстердамі, (Нідерланди), Хайфа, (Ізраїль) та Стаховський Олександр що проходив навчання та практику Парижі, (Франція), Торонто, (Канада) зі спеціалістами з “Томоклініки” м.Кропивницький.

Провели 2 операції: лапароскопічну простатектомію та лапароскопічну правобічну геміколектомію.

Усі прооперовані пацієнти виписані на 3-5 добу після операції в задовільному стані.

Переваги лапароскопічного методу:термін перебування пацієнта в стаціонарі скорочується до декілько днів;практично повна відсутність неприємних відчуттів після втручання;швидке загоєння місць проколів.

Відміна в призначені наркотичних знеболюючих в післяопераційному періоді; дуже малі рубці на тілі;мінімальний ризик післяопераційних ускладнень.

У країнах Європи та Північної Америки метод лапароскопічної (малотравматичної) операції в хірургії, широко застосовується у лікуванні пухлин грудної та черевної порожнини. В ділянці проведення операції робляться проколи, що не перевищують 1 см. Через прокол вводиться лапароскоп - основний інструмент, який являє собою телескопічну трубку, з системою лінз та оптичним кабелем зі світловим діодом.

Лапароскоп підключений до відеокамери, що дозволяє транслювати зображення високої чіткості та якості на монітор операційної.

Оптика дозволяє не лише побачити хворий орган у збільшеному в декілька разів вигляді, але й оглянути його у різних ракурсах.