Лечение рака простаты
UA

Флешмоб Movember: вуса проти раку простати з STAKHOVSKY_MD

01.11.2018


Щороку у листопаді більшає вусанів ,але чому?-запитаєте ви.

Відповідь проста : бо саме цього місяця, мільйони чоловіків по всьому світу починають відрощувати вуса на знак боротьби із захворюванням на рак простати. У такий спосіб вони приєднуються до глобального соціального проекту Movember, щоб привернути увагу суспільства до чоловічого здоров'я.
(Movember – слово, утворене із двох англійських: moustache – "вуса"; november – "листопад".)
В Україні, як і в світі також  росте захворюваність на рак простати. Щоб змусити співвітчизників замислитися про ранню діагностику, я- Stakhovsky_MD та співробітники відділення пластичної та реконструктивної онкоурології Національного інституту раку,  займаємо активну позицію учасників кампанії і робимо це, вже не перший рік ,закликаючи всіх лікарів , пацієнтів та просто небайдужих долучитися до даного флешмобу.
Ми будемо розповідати усім, хто нас питатиме про загальновідомі факти раку простату. Адже, мало хто знає, що кожен 6-й чоловік протягом свого життя захворіє тією або іншою формою раку простати. Про те, що простий аналіз крові на простат-спецефічний антиген (ПСА) може дати інформацію про хворобу у чоловіка. І виявлений на ранніх стадіях рак простати – виліковний! Загалом, у світі до акції долучаються відомі актори та зірки спорту. Окрім інформованості суспільства, вони ще збирають гроші на дослідження для вирішення проблеми раку простати. В Україні кампанія відносно нова і наразі носить лише інформативний характер!

Новина підготовлена Олександром Стаховським.