Лечение рака простаты
UA

World Cancer Day 2020 - Всесвітній день боротьби проти раку: про захід, цифри та вино

04.02.2020

Щорічно 4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби з раком #WorldCancerDay, з ініціативи Union for International Cancer Control (UICC) з 2000 року. Офіційний сайт https://www.worldcancerday.org/ 

Всесвітній день боротьби з раком 2020 року проходить під гаслом ‘I Am and I Will’ (Я є і я буду), що сприяє особистому зобов'язанню, і представляє силу дій кожного, що вживаються зараз для зменшення зростаючого впливу раку.

Цей рік випливає з успіху минулорічної кампанії - в 2019 році відбулося майже 1000 заходів, що проходили у 127 країнах, понад 700 000 публікацій у соціальних медіа та 62 уряди.

Захід має на меті мобілізувати невідкладні дії з боку осіб, урядів та глобальної онкологічної спільноти для усунення явних та неприйнятних прогалин у поінформованості про рак між вищими та нижчими соціально-економічними групами та подальшим впливом на поведінку, що сприяє здоров’ю.

Європейська асоціація урологів EAU опублікувала інфографіку до Всесвітнього дня боротьби з раком #WorldCancerDay . Три урологічних рака входять в топ-10 найпоширеніших онкологічних захворювань у Європі: простата, сечовий міхур та нирки.

Рак передміхурової залози займає 2-е місце серед найпоширеніших чоловічих онкозахворювань в Україні та світі.

Пам'ятаємо, що найголовніше – це виявити захворювання вчасно і вчасно розпочати лікування.

А між тим в Києві відбулася презентація вина від відомого українського тенісиста Сергія Стаховського з власної виноробні на Закарпатті.

І в світлі цієї події варто згадати про деякі дослідження вчених про взаємозв'язок алкоголю та раку простати – загалом алкоголь негативно впливає на ризик розвитку захворювання, однак у випадку з червоних вином ситуація неоднозначна. Так деякі дослідники стверджують, що помірне споживання червоного вина позитивно впливає на чоловіче здоров'я, простату та зменшує ризик розвитку РПЗ та позитивно впливає при агресивних формах захворювання.

Детальніше про це згадувалось в статті «Червоне вино знижую ризик розвитку раку простати»

ПС і це зовсім не реклама #stakhovsky.wines 

 

Все, що варто знати про рак простати, на сайті http://prostata.kiev.ua/