Лечение рака простаты
UA

Новітній метод та естетичність. У Чернівцях уролог з Києва провів унікальні операції (відео-репортаж на ТБ)

24.06.2022

Новітній метод, швидке відновлення та естетичність – у Чернівцях в одній із клінік київський уролог Олександр Стаховський провів унікальні (для регіону) операції. – зазначила ведуча Телерадіокомпанія ТВА/TVA - Про обмін досвіду з чернівецькими колегами, переваги такого хірургічного втручання та його важливість для Буковини розповідаємо далі. 

 

 

 

 

Переглянути відео на Youtube можна тут >>  

 

 Старший науковий співробітник відділення онкоурології Національного інституту раку м. Київ Олександр Стаховський приїхав до Чернівців, щоб поділитися досвідом та провести в одній із клінік унікальні та нетипові для Буковини операції з видалення у пацієнтки нирки малоінвазивним методом (лапароскопією), а також передміхурової залози у чоловіка з раком простати.

 

 

 

- Насправді це непрості оперативні втручання, вони потребують певної школи, певної кривої навчання, і для Чернівців лапароскопічна простатектомія – це точно нетипова операція. Та й відкриті операції з видалення простати також є доволі рідкісними для цього регіону, але виконуються. (Олександр Стаховський)

 

 

Чернівецький лікар-уролог Василь Липка асистував київському медику на обох операціях, адже такий досвід дуже важливий для подальшої роботи.

- Олександр Едуардович їздив стажуватися в Канаду, Францію, щоб виконувати власне такі операції. Ми маємо можливість використовувати тут сьогодні їхні навички та досвід. Це зручно як для спеціалістів, для цілої команди, яка працює в операційній (хірургів, анестезіологів, операційної медсестри), так і для пацієнтів, які не мають кудись їхати у такий складний час.  

Лікарі кажуть, пацієнти краще переносять саме лапароскопічні операції, оскільки відновлення після них відбувається набагато швидше до того ж з мінімальними естетичними проблемами.

- Якщо при звичайних операційних втручаннях ми раніше відпускали пацієнта додому на 7, 10, 14 добу, то при такому методі операції середній ліжкодень складає 2-3 дні, або навіть в той самий день чи на наступний. - Віталій Максимюк, професор хірургії, генеральний директор клініки.

- Мінімальний розтин тканин, мінімальні шрами на шкірі, естетичний момент так само важливий особливо для молодих жінок і чоловіків. Тому безумовно це перспективний метод. У розвинутих країнах відкритих операцій дуже мало – виконують або лапароскопічні, як тут, або роботизовані (з використанням операційних роботів). Хоча принцип операції той самий, питання в тому, яким чином досягнути тої мети - видалити ту тканину, ту пухлину. – Валерій Заєць, професор-уролог, голова Асоціації урологів Буковини. – Якщо ми говоримо про рак простати, єдиний реальний варіант позбутися його – це операція. Тому що інші варіанти, гормонотерапія, хіміотерапія, променева терапія, так вони допомогають, але лише до певної межі, і в 99% не забирає саму пухлину. Тому такого типу операції – це безумовно те, що потребують наші пацієнти. 

Такі операції рятують життя людей. До прикладу в Україні щорічно виявляють близько 8 тис. пацієнтів з раком простати, з них 3-4 тис. призначають операцію.

 

- Кількість таких пацієнтів дуже велика. На жаль тенденція української медицини, не всі лікарі можуть робити такі операції – є певні альтернативні методи лікування, які найчастіше обирають такі лікарі. І багато пацієнтів обирають їхати закордон на оперативне лікування.

 

 

 

Майстер-клас в клініці MedGarden м. Чернівці. Нам вдалося провести дві малоініазивні операціі, які не соромно назвати успішними. Клініка вразила привітним і професійним персоналом, сучасним обладненням та задоволеними пацієнтами. Всім дякую за допомогу та організацію. Ще буде!

 

Олександр Стаховський

доктор медичних наук

лікар, хірург, уролог, онколог

stakhovsky9@gmail.com

 

Національний інститут раку

Київ, вулиця Михайла Ломоносова, 33/43

 

Все, що треба знати про рак простати на сайті

prostata.kiev.ua

 

Сайт-визитівка лікаря-онкоуролога Олександра Стаховського

stakhovskymd.com

 

Підписуйтесь на сторінки в соцмережах, щоб отримувати актуальну та користу інформацію з онкології, онкоурології та здорового способу життя:

 

Facebook

 

Instagram

 

Youtube